طلا و دلار برنده روزهای نااطمینانی/ سرمایه‌ها چرا از بورس فرار کردند؟

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تشدید نااطمینانی‌های سیاسی، طلا و دلار را نخستین مقصد سرمایه‌ها دانست و پیش‌بینی کرد تورم به‌تدریج به بازار مسکن و خودرو نیز منتقل شود.

مسعود مهدیان، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با صدای بورس با اشاره به تاثیر افزایش نرخ ارز و شرایط ملتهب سیاسی بر بازارهای مختلف، گفت: در دوره‌های نا اطمینانی، طلا و دلار به دلیل نقش ذاتی خود به‌ عنوان دارایی‌ های امن بیشترین اقبال را از سوی سرمایه‌ گذاران پیدا می‌کنند و معمولا پیش از سایر بازارها رشد قیمتی را تجربه می‌کنند.

وی افزود: شرایط کنونی تحت تاثیر تحولات سیاسی و منطقه‌ای قرار داشته و این موضوع فشار تورمی را به تمام اجزای اقتصاد کشور تحمیل می‌کند. در چنین فضایی، سرمایه‌ گذاران برای حفظ ارزش دارایی‌های خود به بازارهایی مانند طلا و دلار روی می‌آورند تا از تورم عقب نمانده و به همین دلیل این دو بازار در دوره‌های التهاب، رشد بیشتری نسبت به سایر بازارها تجربه می‌کنند.

این کارشناس بازارسرمایه افزود: طی هفته‌های اخیر نیز شاهد خروج قابل توجه نقدینگی از بازار سرمایه و ورود آن به صندوق‌های طلا بوده‌ایم. این موضوع نشان می‌دهد سرمایه‌ها در شرایط نااطمینانی از بازار های پرریسک به سمت دارایی‌های امن حرکت می‌کنند.

مهدیان درخصوص وضعیت بازار مسکن تصریح کرد: بازار مسکن رفتار متفاوتی نسبت به طلا و دلار دارد و معمولا با یک وقفه زمانی‌ای به مسئله تورم واکنش نشان می‌دهد. این بازار دوره‌ هایی از رکود و سپس جهش قیمتی را تجربه کرده به طور معمول پس از آن که قیمت دلار و طلا به سطحی از ثبات نسبی برسند آثار تورمی به بازار مسکن نیز منتقل شده و این بازار وارد فاز رشد می‌ شود.

به گفته وی همان‌ طور که در ماه‌های گذشته نیز مشاهده شد پس از یک دوره رکود، بازار مسکن رشد قابل توجهی را تجربه کرد و این الگو در شرایط فعلی نیز می‌تواند تکرار شود و تورم ایجاد شده در اقتصاد به تدریج به بازار مسکن و سایر کالاها سرایت کند.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص چشم‌ انداز بازار خودرو نیز گفت: خودرو نیز مانند سایر کالاها از رشد تورمی تاثیر می‌ پذیرد اما عوامل اختصاصی دیگری نیز بر قیمت آن اثرگذار است. در ماه‌های پایانی سال گذشته، خودروسازان داخلی افزایش قیمت‌های قابل توجهی اعمال کردند و اکنون نیز با اعلام دور جدید افزایش نرخ‌ها احتمال رشد مجدد قیمت خودرو وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کارخانه‌ای معمولاً به رشد بیشتر قیمت در بازار آزاد منجر می‌شود و شکاف میان این دو نرخ را افزایش می‌دهد. در خودروهای داخلی، سیاست‌های قیمت‌گذاری خودروسازان نقش تعیین‌کننده‌ای دارد، اما قیمت خودروهای وارداتی بیش از هر چیز تحت تأثیر نرخ ارز و هزینه‌های واردات قرار می‌گیرد.

مهدیان در پایان تاکید کرد: در مجموع رشد تورم در نهایت به تمامی بازارها از جمله مسکن، خودرو و سایر کالاها منتقل خواهد شد اما طلا و دلار به دلیل ماهیت خود، معمولا نخستین بازارهایی هستند که به شرایط سیاسی و اقتصادی واکنش نشان می‌دهند.

کد مطلب 554792

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • مسکن بخرید

    مسکن بخرید

    با فرض عدم توافق در کوتاه مدت به دلار بالای ۳۰ هزار تومان می‌رسیم و در ادامه که سال آتی باشد به دلار بالای ۴۰ هزار تومان هم خواهیم رسید که متناسب با آن بازارهای طلا، مسکن، خودرو و بقیه بازار دارایی‌ها روند رو به رشدی خواهند داشت.

  • پیش‌بینی بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۵

    پیش‌بینی بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۵

    بازار اجاره در بهمن با رشد ۳۲ درصدی کمترین تورم را در میان ۱۲ گروه کالایی ثبت کرد، اما ورود به فصل جابه‌جایی، احتمال جبران عقب‌ماندگی از تورم و هیجانات بازار ملک می‌تواند چشم‌انداز افزایش اجاره‌بها در سال ۱۴۰۵ را تقویت کند.

  • سقوط دردناک قیمت مسکن در راه است؟

    سقوط دردناک قیمت مسکن در راه است؟

    یک کارشناس بازار مسکن گفت: طی ادوار گذشته قیمت دلاری هر متر خانه در تهران بین ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار بود که هم‌اکنون به حدود ۸۸۰ دلار رسیده است.

  • رونق متوازن؛ حلقه مفقوده میان مسکن و بازار سرمایه

    رونق متوازن؛ حلقه مفقوده میان مسکن و بازار سرمایه

    بازار مسکن در اقتصاد ایران همواره یکی از پیشران‌های اصلی رشد، رکود و انتقال نقدینگی میان بازارها بوده است.

  • بازار مسکن ؛ رکود چسبنده در چرخه‌های تورمی

    بازار مسکن ؛ رکود چسبنده در چرخه‌های تورمی

    در اقتصاد ایران، رفتار بازار مسکن با سایر بازارهای دارایی تفاوت معناداری دارد و همین تفاوت، رابطه آن را با بازارهایی همچون ارز، طلا و بازار سرمایه پیچیده‌تر می‌کند.

  • خانه‌دار شدن دورتر از همیشه

    خانه‌دار شدن دورتر از همیشه

    بررسی آمارها نشان می‌دهد میانگین قیمت مسکن در تهران در شهریورماه به متری ۱۲۵ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان رسیده باشد

  •  در ملک سرمایه‌گذاری کنیم؟

    پیش‌بینی بازار مسکن

    در ملک سرمایه‌گذاری کنیم؟

    بازار مسکن در طول حدود یک سال گذشته، دومین بخش از نظر میزان بازدهی بوده اما در آذر ۱۴۰۰، یک درصد بازدهی داشته است. روند پیش‌بینی بازار مسکن در ماه‌های آینده و سال ۱۴۰۱ به چه سمت و سویی می‌رود؟

  • آینده ارز چه خواهد شد؟

    چشم‌ انداز بازار ارز در سایه توافق

    آینده ارز چه خواهد شد؟

    خبر تفاهم اولیه ایران و آمریکا با کاهش انتظارات تورمی، بازار ارز را وارد فاز آرامش کرده است.

  • طلا بخریم یا سکه ؟

    طلا بخریم یا سکه ؟

    با افزایش ۳۵.۳ درصدی تورم نقطه‌به‌نقطه در بهمن‌ماه، شرایط اقتصادی برای خانوارها سخت‌تر از همیشه شده است. در این ماه، بازار سرمایه با افت مواجه شد، در حالی که طلا و سکه به عنوان گزینه‌های امن، بازدهی قابل‌توجهی داشتند. همچنین، نوسانات نرخ دلار و فشار بر بازار واردات، به افزایش بیشتر قیمت‌ها و تورم عمومی انجامید.

  • پیش‌بینی بازار بورس، طلا، ارز و مسکن

    پیش‌بینی بازار بورس، طلا، ارز و مسکن

    آمارها نشان می‌دهد با وجود رشد بی‌سابقه تورم ماهانه در مهر امسال، فعالان ۴بازار سهام، طلا، ارز و مسکن در آبان‌ماه شاهد تخلیه حباب قیمت‌ها بوده‌اند؛ حبابی که در نیمه نخست سال عموما به‌دلیل افزایش ریسک‌های سیستماتیک و تغییر برخی متغیرهای پولی شکل گرفته بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha